Milovanie je krásne, sex krátky a drsný

7. júla 2014, rozpravkarka2, Úvahy

 

Nie, teraz nechcem hovoriť o tej  činnosti, ktorá je aj Bohu natoľko milá, že nám prikázal v Biblii: milujte sa a množte sa.

Hovorím o slove, čo tú činnosť vyjadruje. Strhla sa totiž okolo neho zaujímavá debata medzi diskutérmi, ktorí debatovali pod mojim posledným článkom Virtuálny sex, virtuálna nevera – virtuálne nič – Svetlommojichočí a Popradom.

Poprad tam – v duchu môjho vlastného vnútorného presvedčenia nazval intímne telesné spojenie medzi mužom a ženou milovaním. Svetlomojichoci sexom.

Neriešim, komu z nich dvoch dať za pravdu.

Vychutnávam však krásu slovenčiny, vyjadrenú práve tým slovom: milovanie. Je nielen krásne, ale je v ňom ukrytý aj  celý proces, napätie vznikajúceho vzťahu.

–         Mil OVANIE  – najprv ťa OVANIE čo? Vôňa, aura toho druhého, jeho jedinečnosť, zvláštnosť

–         MILOvanie  – začneš sa správať MILO, lebo chceš  mať tú vôňu, charizmu, zvláštnosť  pri sebe, pre seba, so sebou…

–          miLOVanie – je to dané od okamihu, keď  prvý muž prvýkrát stretol prvú ženu, pre niekoho od Adama a Evy, pre iného od vzniku sveta – ten LOV tam proste je, pretože ľudstvu bola do vienka daná aj plachosť a opatrnosť. Aj keď si dvaja padnú do náruče, niekto musí začať.

–          milovaNIE – no áno, občas príde aj to nie, keď nesedí vôňa, keď mi  lov NIE je milý…  Lebo mám chuť byť sama  a nie som pripravená na párový život.

 

 

No a čo SEX?

Nič. Je to len drsné, krátke slovo.  Jediné, čo sa v ňom dá nájsť, je EX. EX ako  EX partner, EX manžel. Ex priateľ. Niečo, čo už je minulosťou.

A láska by nemala byť minulosťou…

 

Moja slovenčina je krásna, nežná, hravá, a skrýva tajomstvá ako detská riekanka.