Založ si blog

Legenda o láske

V arabskom svete koluje táto legenda: Alah vraj nestvoril svet za sedem dní, ako učia kresťania, ale za osem. Na siedmy deň stvoril človeka a na ôsmy deň jeho dušu. Do duše vdýchol svoju vlastnú podstatu, preto sa stala nesmrteľnou.

Vznikol však problém, pretože telo bolo z hliny, smrteľné. Vtedy sa Alah rozhodol, že daruje človeku viacero životov. Nebolo ich len päť, či šesť, ale celá dlhá niť, na ktorej životy viseli ako pestré korále. Bolo ich toľko, že duša mohla medzi nimi ľahko zablúdiť. Preto jej  Alah daroval sprievodcu – anjela. Ten sprevádza dušu po celý čas jej nesmrteľnosti. Vždy, keď si duša oblečie po smrti ďalší život, donesie si do nového tela obraz vlastného anjela. Túži po ňom zúfalou, smutnou láskou, plnou žiaľu a bolesti. Keď je tá túžba príliš bolestná, anjel si vezme ľudskú podobu. Vtedy človek  stretne naozajstnú lásku, schopnú neuveriteľných obetí. Ak má čisté a úprimné srdce, môže sa z nej tešiť po zvyšok  všetkých dní, ktoré sú mu v tom živote dané. Ak však jeho vnútro nahlodalo zlo, čo sa dosť často stáva, anjel sa mení na démona. Z krásnej a svetlej nesmrteľnej podstaty sa stáva samotné dno pekla. No každý človek má moc, aby premenil démona znovu na anjela. Stane sa tak vtedy, keď svoje vnútro očistí, vyženie z neho zlo a spraví v svojom srdci miesto na odpustenie a dobro.

Vianočná báseň

22.12.2023

December si zas Na perie z dažďa privyká. Boh ukryl svoje srdce Do medovníka. A čas je múdry blázon, Čo zobral všetkým kráľom Koruny. Polnočná omša Brnká na struny. Náhle sa vystrie vesmír, Dažďom spútany A siaha do hviezd Roztrasenými prstami. Že vraj som vaše, Teší sa dieťa, Čo v jasliach zohrievajú Kravičky. Anjel ho prikryl, Koledou, tónom z pesničky. Tak [...]

Ne/STRETNUTIE

07.04.2023

„Pútnička, kam si zmizla?“ „Nepoviem. Odišla som.“ „Prečo?“ „Nechce sa mi tu už byť s vami. Som unavená.“ „Z čoho…“ „Z vás… Ako míňate slová. Ste ako Maruškin otec. Nemajú pre vás cenu.

Dievčatko a zápalka

14.03.2023

„Už si rozkvitla?“ „Ano.“ „Trvalo Ti to dlho. Veľmi dlho.“ „Ja viem.“ „Prečo?“ „Na začiatku bola samá neláska. Toľko nelásky, že sa mi z toho krútila hlava. Uletela som z toľkého točenia.“

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

rozpravkarka2

Tak som sa vrátila... O trochu smutnejšia. Pretože zo sveta sa stratila rozprávka o troch grošoch. Mám pocit, že ju musím znovu nájsť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 1334923x
Priemerná čítanosť článkov: 3608x

Autor blogu