Založ si blog

Trenková story. . . (alebo ktorý chlap by nebral, keď mu baba dá? )

Partnerský vzťah je ako záhrada. Treba sa oň starať, aby bol stále mohutnejší, pevnejší, aby rástol a kvitol. A tak, ako záhradu, ho treba aj chrániť. Vždy sa nájde niekto, kto tú krásu v záhrade závidí a chce ju pre seba. Je mu jedno, že ju vypestovali iné ruky. Iné srdce. A iná láska.  Tak vzniká povestný partnerský trojuholník. Najprv sú dvaja, čo niečo spolu budujú. A keď to vybudujú, pripletie sa tam tretí.

Tak to bolo aj  s Búrlivákom a Krehotinkou. Na začiatku veľká láska a veľké sny o spoločnej budúcnosti. Dohodli sa, že si ju vybudujú spolu. Doniesli si do spoločného vzťahu batôžky vlastnej minulosti. Búrlivakov batoh bol trochu väčší a ťažší. Mal v ňom množstvo tajných vreciek, v ktorých sa ukrývali jeho dávne lásky. Na väčšinu z nich Búrlivák zabudol. Nepripomínali sa. Zostali stratené v minulosti, tak ako sa patrilo. Pekná spomienka na čosi, čo bolo, ale už to odišlo.

Jedna z tých spomienok však nechcela zostať minulosťou. Chcela vrátiť čas.

Príbeh sa môže začať…

Po piatich rokoch sa z Krehotinky stala spokojná domáca pani, ktorá žehlila svojmu mužovi košele, nohavice, tričká aj trenky. Raz, ako tak tie trenky žehlila, zistila niečo zvláštne. Jej muž, ktorý dovtedy uprednostňoval vo všetkom decentnú sivú – dokonca aj v tých trenkách –  sa podľa všetkého zbláznil. Pod rukami sa jej ocitlo totiž pestrofarebné čudo, plné obrázkov. Otočila trenky z jednej strany, potom z druhej – a skúmavo si ich prezerala.  Obrázok na zadnej strane bol hodný Kamasutry. Zarastený chlpáč tam kľačal na kolenách a poctivo oblápal boky prsnatej blondíny.  Krehotinka trenky vyžehlila a odložila bokom. Večer pred spaním ich ukázala Búrlivákovi a opýtala sa ho, čo to má znamenať. Zarazil sa, no potom jej so smiechom zdôvodnil, že chcel len inšpiráciu pre ňu.

Zdalo sa, že tým je všetko vyriešené. O týždeň však našla Krehotinka v koši na bielizeň ďalšie trenky. Nové. A s podobnými motívmi. Pomyslela si, že jej muža chytila druhá puberta. Po nociach sa potajomky usmievala a vychutnávala jeho prudké objatia.

Čo však čert nechcel, treniek pribúdalo. Keď ich už bolo toľko, že sa nezmestili do krabice od topánok, začala ich počítať. Toľkými trenkami by mohla zásobiť celý regiment.

Bol to dôvod na riadny prieskum terénu. Krehotinka vzala mobil svojho muža Búrliváka, prehrabala sa mu v notebooku – a prišla na to, že jedna z dávnych lások  – nazvime ju povedzme slečna Nebezpečná – vystrkuje rožky a kupuje si jej muža za trenírky. Dávala mu ich pri každej príležitosti. Na svoje meniny. Na jeho meniny. Na svoje narodeniny. Na jeho narodeniny. Na Vianoce aj Veľkú noc. Na MDD, na MDŽ. Na SNP. Na Dušičky. Aj na svätého Floriána.

Krehotinka spravila taký krik, aký by u nej nikto nečakal.

A keď sa kričí, vyliezajú na zemský povrch ďalšie tajomstvá. Slečna Nebezpečná už dávno nebola slečna ale Pani. Tiež mala muža, rodinu, deti, aj domov. Zostala však Nebezpečná.

Krehotinka to vyriešila po svojom. Vzala všetky tie trenky, zabalila ich do igelitky a zavesila Pani Nebezpečnej ma dvere jej bytu.  S malým odkazom: teraz Ti posielam len trenky. Na budúce Ti môžem poslať aj Búrliváka.  Dúfam, že sa Tvoj manžel takému darčeku poteší.

 

boxerky

Vianočná báseň

22.12.2023

December si zas Na perie z dažďa privyká. Boh ukryl svoje srdce Do medovníka. A čas je múdry blázon, Čo zobral všetkým kráľom Koruny. Polnočná omša Brnká na struny. Náhle sa vystrie vesmír, Dažďom spútany A siaha do hviezd Roztrasenými prstami. Že vraj som vaše, Teší sa dieťa, Čo v jasliach zohrievajú Kravičky. Anjel ho prikryl, Koledou, tónom z pesničky. Tak [...]

Ne/STRETNUTIE

07.04.2023

„Pútnička, kam si zmizla?“ „Nepoviem. Odišla som.“ „Prečo?“ „Nechce sa mi tu už byť s vami. Som unavená.“ „Z čoho…“ „Z vás… Ako míňate slová. Ste ako Maruškin otec. Nemajú pre vás cenu.

Dievčatko a zápalka

14.03.2023

„Už si rozkvitla?“ „Ano.“ „Trvalo Ti to dlho. Veľmi dlho.“ „Ja viem.“ „Prečo?“ „Na začiatku bola samá neláska. Toľko nelásky, že sa mi z toho krútila hlava. Uletela som z toľkého točenia.“

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

rozpravkarka2

Tak som sa vrátila... O trochu smutnejšia. Pretože zo sveta sa stratila rozprávka o troch grošoch. Mám pocit, že ju musím znovu nájsť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 1333835x
Priemerná čítanosť článkov: 3605x

Autor blogu